Hakkında
Dünya dijitalleşiyor.
Mikrodan makro seviyeye doğru süregelen dijitalleşme serüvenini bireyden topluma, son kullanıcıdan şirketlere kadar geniş bir perspektifte ele almak gerekmektedir. Çarpan etkisiyle beraber dijitalleşme, dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatın her alanına nüfuz etmiş durumda. Dolayısıyla, dijital dönüşüm ile verimlilik artıyor, iş hacimleri büyüyor, öğrenme hızlanıyor, bilgiye erişim kolaylaşıyor, yeni istihdam alanları açılıyor ve hayat şartları kolaylaşıyor.
Günümüz çağında “bilgi” en büyük hazinedir. Bilmediğinizi yönetemezsiniz. Elinde değerli bilgileri barındıran organizasyonlar bu bilgileri yöneterek ve kullanarak büyümekte ve rakiplerinin önüne geçmektedir. Yaşadığımız dijital çağda, gün geçtikçe değişime uğrayan kullanıcı davranış ve alışkanlıkları nedeniyle vatandaşlarımıza kesintisiz, güvenli ve esnek bir hizmet sağlanabilmesinin kaçınılmaz tek yolu, dijital dönüşümü benimsemekten geçmektedir. Nesnelerin interneti (IoT) ile teknolojik gelişmelerin beklenmedik ihtiyaçlar doğurması, bizleri bu dönüşümün bir parçası yapmaktadır. Bu değişim ve dönüşüm içerisinde en iyi hizmetleri sunabilmek için doğru bilgiye erişebilmek ve en hızlı şekilde çözüme ulaşmayı sağlayacak deneyime sahip olmak, kurum ve kuruluşları farklılaştıran en önemli unsurlar olacaktır.
Dünyada farklı özelliklere sahip engelli ve yaşlı bireylerin her gün gelişen teknolojiden günlük hayatın içinde yararlanabilmeleri, özellikle de eğitim, ekonomik ve sosyal yaşamda önemli rol oynamaktadır. Gelişen teknoloji, bilişim ve dijital yenilikler engelli ve yaşlı bireylerin yaşama dâhil olmalarını, iletişimlerini, sosyal hayata katılımlarını, bağımsız yaşam becerilerini ve hareketliliklerini arttırarak bireyin insan onuruna yakışır yaşamını desteklemektedir.
Hareket kısıtlılığı olan bireyler evlerinden bilgisayar ve internet kullanımı ile öğrenebilmekte, çalışabilmekte, hizmetlere ulaşabilmekte ve sosyal etkileşime sahip bağlantılar aracılığı ile de arkadaşları ve aileleriyle iletişim kurabilmektedirler. E-ticaret, e-devlet, ulaşım, kamu hizmetleri, sağlık hizmetleri ve kültürel hayata yönelik uygulamalar ve hizmetlere elektronik ortamda erişebilmektedirler.
Bu gelişmeler yaşlı ve engelli bireyler için yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler bulma, entegre ve kişiselleştirilmiş inovasyon çözümleri ile gelişen teknolojinin günlük hayatımıza giderek olumlu katkıları ortaya çıkmaktadır. Hangi alanda faaliyet gösterdikleri fark etmeksizin ülkeler/kurumlar dijital dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettikleri ve geliştirdikleri projelerde dijital dünyanın sağlamış olduğu verileri aktif kullanabildikleri oranda, kendileri için iyi bir geleceğin sağlam temellerini atmış olacaklardır.
Engelli ve yaşlı bireylerin yeteneklerini açığa çıkarmak, geliştirmek, aktif iş yaşamına katılımlarını sağlamak, tüm yaşam döngülerin içinde yaşamın her alanını erişilebilir kılmak ve ihtiyaç duydukları her bilgiye erişimlerini sağlamak amacı ile sektörün, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, üniversitelerin kısaca tüm paydaşların katılımı “Engelliler ve Yaşlılarda Dijital Dönüşüm Sempozyumu” düzenlenmiştir.
19 Haziran 2019 da paydaşlarımızla görüş alış verişi yapabileceğimiz, engelli ve yaşlılarımıza çözüm üretmek ve yaşamlarına katkı vermek üzere düzenlediğimiz “Engelsiz Dijital Dünya” temalı Sempozyumumuza katılımlarınız bekliyoruz.